Головна Здоров'я Як ефективно захищатися від вірусів

Як ефективно захищатися від вірусів

mamabook
133 Переглядів
руки

руки

У період коронавірусної пандемії використання засобів для особистої гігієни стали базовою основою здоров’я. Головними умовами противірусної профілактики є чисті руки та слизові. Не можна за межами дому торкатися брудними руками рота, носа або терти очі. Варто відмітити, що такий спосіб профілактики є універсальним у випадку будь-яких вірусних інфекцій. Тому одноразові засоби індивідуального захисту повинні стати нормою поведінки. Підібрати якісні антисептики для рук і шкіри ви можете на https://lysoform.ua/productcat/antiseptika-ruk-ta-shkiri/. Окрім санітайзерів, є й інші методи мінімізувати ризики зараження.

Як правильно поводитися в громадських місцях, аби уникнути вірусних інфекцій?

Миття рук

Найпростіша, доступна та ефективна процедура. Саме на поверхні шкіри рук накопичується максимальна кількість патогенних мікроорганізмів – віруси, бактерії, гриби, цисти червів. Тому захиститися від багатьох інфекцій допоможе просте правило, знайоме кожному з дитинства: мити руки перед їжею і щоразу, коли повертаєтеся додому.

Миємо руки правильно:

    • мийте руки регулярно (до й після туалету, перед прийомом їжі, при кожному контакті з потенційно зараженою поверхнею);
    • намилювання рук повинно тривати не менше 20 секунд;
    • для миття підходить лише тепла вода.

Інші засоби захисту

Антисептики. Носити їх потрібно із собою регулярно. На відміну від миття рук, це завжди доступний спосіб підтримувати чистоту шкіри. Невеликі ємності з дезінфекторами зручно носити в кишені, жіночій сумочці, тримати відразу в декількох місцях: на робочому столі, у вітальні, салоні автомобіля. Користуватися антисептиком легко й зручно – при кожній необхідності. Чого не скажеш про миття рук, коли доводиться шукати туалет у громадських місцях.

антисептик

Перчатки. Не зовсім виправданий метод захисту. На перчатках також продовжують накопичуватися патогенні віруси, які ви можете занести через слизові оболонки, чухаючи носа чи очі. Тому експерти рекомендують поєднувати використання перчаток із застосуванням антисептиків. Обробляйте руки дезінфектором зверху на перчатки – щоразу, коли вам потрібно торкнутися обличчя чи ви контактуєте із особливо небезпечними поверхнями (ручки дверей, кнопки в ліфті).

Обережно, суха шкіра!

Ще одна перевага антисептиків – вони не пересушують шкіру, як це робить звичайне мило. А на сухій шкірі дуже добре проявляються численні мікротріщини. Так руки стають ще більш вразливими для проникнення патогенів. У той час як у складі дезінфекторів для рук присутні гліцерин та інші компоненти, що пом’якшують шкіру.

руки

Правильний склад антисептиків

У складі дезінфектора повинно бути від 70% чи більше спирту. Зазвичай це етиловий. Лише такий дезінфектор здатен пригнічувати активність вірусів, блокуючи зараження. При виборі дезінфектора звертайте увагу на склад і купуйте антисептик лише в спеціалізованих інтернет-магазинах.

Читайте також