Головна Релакс Як правильно доглядати за контактними лінзами

Як правильно доглядати за контактними лінзами

mamabook
80 Переглядів
линза

линза

Порушення зору – типова норма сучасного життя. Це одна із найпоширеніших патологій. Зірко стрімко погіршується не лише в дорослих, але й у дітей. Чимало пацієнтів відмовляється носити окуляри через незручності. А діти, особливо підлітки, соромляться їх надягати в присутності друзів чи однокласників. Лікування хірургічним методом – занадто радикальне рішення, яке має безліч ризиків. Оптимальним, універсальним і дуже зручним рішенням корекції зору на сьогодні є контактні лінзи, які можна носити практично в будь-якому віці.

На сайті https://opticaluxor.ua/catalog/kontaktni-linzi/biofinity можна обрати якісні лінзи для зору, а також супутні аксесуари. Ми ж звертаємо вашу увагу на правильне використання та догляд за лінзами.

4 «золоті» правила:

  • Завжди виконуйте постановку чи зйом лінз чистими та сухими руками. Це знижує ризик занесення очних інфекцій, а також продовжує термін придатності виробів.
  • Візьміть за звичку виконувати зйом та постановку лінз для зору в одному й тому ж порядку – наприклад, спершу з лівого ока, а потім – із правого. Ви ніколи не переплутаєте лінзи, якщо у вашому випадку вироби будуть з різними діоптріями.
  • Не модна відкладати процес очищення лінз. Виконуйте цю процедуру відразу, як тільки знімаєте їх. Якщо ж ви надали перевагу одноденним лінзам, то їх у жодному випадку не можна носити понад добу – ввечері після використання вироби потрібно викинути.
  • Звичайна вода не підходить для мийки контейнера та лінз. Вода з-під крана має численні домішки, які забруднюють лінзи, замулюють їх та створюють із часом вапняний наліт. Також ці рештки можуть стати причиною травмування очей. Завжди використовуйте для очищення лише спеціальний медичний розчин.

Як очистити лінзи

Крок 1. Контейнер наповнюється розчином для дезінфекції виробів щоразу, коли ви опускаєте в нього лінзи на збереження.

Крок 2. Зніміть лінзу за допомогою пінцета та покладіть на чисту суху долонь. Зверху сполосніть дезінфікуючим розчином. Акуратно протріть пальцем.

Крок 3.  Налийте на лінзу ще трохи розчину, сполосніть.

Крок 4. Покладіть очищену лінзу в підготовлений контейнер.

Друга лінза очищується за такою ж схемою. Пам’ятайте, що зберігати в розчині лінзи тривалий період не можна. Якщо ви декілька днів, приміром, у вихідні знаходитеся вдома й не одягаєте лінзи, то рекомендується оновити розчин у контейнері. Більш детально про те, як часто потрібно змінювати розчин при зберіганні лінз, вказано в інструкції засобу – у деяких виробників ці вимоги можуть відрізнятися.

Читайте також