Головна Здоров'я Як розвивається вітрянка в дітей – стадії хвороби та симптоми

Як розвивається вітрянка в дітей – стадії хвороби та симптоми

mamabook
330 Переглядів
вітрянка

вітрянкаДля вітряної віспи характерні певні види стадій. Знаючи про них, батькам легше зорієнтуватися, скільки часу ще буде хворіти дитина, який термін карантину.

Інкубаційний період вітрянки

Інкубаційним періодом називають той проміжок часу, який стартує з моменту потрапляння вірусу в організм людини до прояву виражених симптомів. У вітрянки інкубаційний період становить 10-21 день, у більшості випадків це 14 днів. Тривалість інкубаційного періоду залежить від віку дитини.

Продромальний період

Це початок прояву виражених симптомів хвороби, який триває не більше 1-2 днів. У дорослих це найважчий період хвороби. Розпочинається з різкого підйому температури (39040 градусів). Відразу ж після цього по всьому тілу з’являються дрібні прищі, які швидко заповнюються рідиною та починають чухатися.

Через 8-10 годин вони лускаються, покриваються кірочкою та зникають. Зазвичай, чим вища температура в першу добу, тим більша поверхня шкіри буде покрита висипами.

У легких (крайнє рідко) випадках продромальний період відсутній, температура підвищується до 37-37,5 градусів або взагалі залишається в межах норми, висипи поодинокі.

вітрянка

Період висипів

Висипи стрімко поширюються по всьому тілу, не з’являючись лише на ступнях та долонях. В особливо важких випадках ці зони також обсипає, включаючи вушні раковини зсередини. Нові пухирці з’являються партіями – кожні 1-2 дні протягом 4-8 діб. Отже, всього пацієнт переживає від 2 до 5 хвиль висипів. Після останньої хвилі всі висипи починають загоюватися.

Період одужання

Відлік починається з моменту появи останньої партії висипів. Нові папули не з’являються, старі лускають та покриваються кірочками, які відпадають самостійно через тиждень після останніх висипів.

Період відновлення

Найтриваліший період, який може тягнуться до року. Вірус вітряної віспи завдає серйозного удару імунітету, тож організму потрібен час на відновлення. У цей період спостерігається знижена чутливість до різних видів вірусів. Тож дитина протягом року може часто хворіти на застуди, грип.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Причини аденоїдів у дітей

плашка

Читайте також