Головна Дошкільнята Цікава дитяча казка про січень

Цікава дитяча казка про січень

mamabook
1636 Переглядів
зима

зимаЯкий він – перший місяць року та середина зима? Що цікавого готує природа і які дива відбуваються у січні? Цікаво та пізнавально для діток розповідає Лідія Нестеренко-Ланько у своїй авторській казці про пори року.

КАЗКА ПРО СІЧЕНЬ

Ходить в білому кожушку січень-сніговик,
у зайчатка змерзло вушко,
а ведмедик — звик.
Січень в шибки заглядає,
діточок розвеселяє,
сипле снігом на оселі,
знові канікули веселі!

Летить Січень по небі, радісно гудуть у трембіти вітри зимові, дренькають в шибки вікон, тупають холодом біля дверей. Піднімаються Вітрогани з глибокого яру і давай танцювати з ними сніговий аркан. Враз прилітає Хурделиця і чарівною мітлою розкидує сніг по містах і селах . Як добра господиня накриває білим пухом землю, озимину на ній. Щоб земля хліба вродила і всіх на землі нагодувала.

Погосподарювала Хурделиця та й втомилася за день. Зробила собі хатку в кучугурі без вікон і дверей та й заснула.Стало тихо, тихо. І тут з лісових хащів виходить чарівна Ніч. Висока і струнка мов дівчина — красуня, розсипає свої довге густе волосся на оселі. Наче ластівка літає поміж гілок дерев, виймає з заплетеної коси зорі і розсипає їх по небу. Вони стають срібними ліхтариками і будять молодого Місяця, якому так ліньки встати. А ніч пливе по небу, тримає високо в долонях Різдв’яну Зірку, сповіщає згори:

— Христос народився! Славіть його!..

Люди вітають один одного з народженням Христа і весела Коляда ходить з хати до хати. А там і дідух, і ялинка в кольорових вогниках і смачний святковий стіл. Три празники йдуть у гості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікава дитяча казка про грудень

Читайте також