Головна Здоров'я 7 ознак нітратної полуниці

7 ознак нітратної полуниці

mamabook
346 Переглядів

Незважаючи на те, що урожай полуниці розпочинається в червні, вже у травні ці смачні ягоди вже масово продають на ринках та в супермаркетах. На жаль, часто ця полуниця вирощена на «хімії».

Наш сайт Mamabook підкаже, як визначити нітратну полуницю і не купити небезпечні ягоди.

Ознака 1.

У свіжих, безпечних ягід дуже яскравий, виражений полуничний аромат. А якщо гарні, стиглі на вигляд ягоди зовсім не пахнуть – це ознака того, що полуниця вирощена на хімікатах.

Ознака 2.

Зверніть увагу на плодоніжки. Вони повинні бути яскраво-зеленими, а не з блідими листочками.

Ознака 3.

Полуниця без хімії м’яка, ніжна, легко мнеться. А от нітратні ягоди дуже пружні, інколи занадто тверді, наче кам’яні.

Полуниця

Ознака 4.

Полуниця завжди має яскравий червоний колір. Насиченою бордовою ягода стане, коли дозріє, а в такому випадку вона погано транспортується, швидко мнеться та сильно пускає сік. Якщо ви бачите на вітрині яскраво-бордові, але пружні ягоди – вони точно нітратні.

Ознака 5.

Якщо ви помиєте полуницю, то вже через 20 хвилин обов’язково сильно пустить сік. Якщо цього не сталося – ягоди вирощені на нітратах.

Ознака 6.

Насправді полуницю не можна зберігати в холодильнику – стиглі ягоди відразу ж втрачають аромат та вітаміни. І якщо ви купили нітратну полуницю, то під дією холоду нітрати в холодильнику швидко перетворюються на канцерогени. Тому візьміть за правило: купувати полуницю невеликими порціями, аби з’їдати в свіжому вигляді, без зберігання.

Ознака 7.

Вас повинні насторожити ягоди, які йдуть одна в одну, з ідеально однаковим розміром. Полуниця, вирощена без хімії, завжди нерівномірна, різних розмірів та кольорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 корисних звичок для вашого здоров’я

Читайте також