Головна Світ мами Як оригінально пофарбувати яйця на Великдень

Як оригінально пофарбувати яйця на Великдень

mamabook
645 Переглядів

яйця, великдень, пасха, крашанкиЯскравими крашанками вже нікого не здивувати. А от різнокольорові яйця, з візерунками та складними малюнками – це завжди незвично та оригінально.

Пропонуємо декілька простів способів, які допоможуть зробити гарні яйця на Великдень. Обирайте зручний для себе спосіб створення пасхальних крашанок. Також обов’язково залучіть до цього процесу діток – це цікава та корисна справа.

Як зробити малюнок на великодніх яйцях?
За допомогою нескладних маніпуляцій можна створити і фарбовані яйця з малюнками. Для цього вологі яйця обваляйте в рисі і обв’яжіть панчохою або марлею і відваріть в підібраному кольорі 10-15 хвилин. У вас вийде чудовий і натуральний малюнок “в цятку”.

пасха, яйцаМожна також обмотати яйця ниткою і відварити в якомусь кольорі. Якщо взяти кілька натуральних різнокольорових вовняних ниток, можна просто відварити. Нитки пофарбують яйця без додавання інших барвників.

Візерунок з листя
Візьміть листочок петрушки, кропиви або кропу, примотайте ниткою або оберніть в панчоху. Відваріть в лушпинні або іншому барвнику і у Вас буде малюнок “листочок”.

Мармурові крашанки
Якщо обмотати яйце цибулинням і зав’язати ниткою, можна просто відварити у воді з сіллю, то вийде ефект мармуру.

яйца, пасхаЩо таке великодні дряпанки і як їх робити?
Яйця до великодня, на яких гострим предметом (великою голкою або шилом) наноситься візерунок, називаються дряпанками. На вже забарвлених яйцях ви особисто можете нашкрябати будь-який вподобаний орнамент.

Як бачите, є дуже багато способів пофарбувати яйця до великого свята – Великодня, причому як натуральними домашніми барвниками так і звичайними заводськими, або просто із застосуванням спеціальних наклейок. Красиві, яскраві вони радують і дорослих і дітей, створюють святковий настрій, несучи при цьому дуже глибоке смислове навантаження.

чашка, чашки, товарНа фото: Оригінальні подарункові чашки (Інтернет-магазин Tovarik.com.ua)

Читайте також