Головна Здоров'я 5 причин носити брекети: чим корисні системи для виправлення прикусу

5 причин носити брекети: чим корисні системи для виправлення прикусу

mamabook
417 Переглядів
брекети

брекетиУсупереч загальноприйнятій думці, брекети виконують не лише естетичну функцію. Звичайно, це головна причина, яка стимулює пацієнтів звертатися в клініку з метою вирішення проблеми нерівного зубного ряду. Але будь-який грамотний лікар-остеопат зверне вашу увагу на наслідки, до яких призводять подібні дефекти. Встановити брекети, дізнатися вартість послуг та особливості їхнього використання ви можете на сайті https://alexdental.com.ua/ru/ortodontiya/. Ми ж підкажемо, в яких випадках рекомендовано вирівнювати зуби і чому брекети дуже корисні для здоров’я загалом.

У чому користь брекетів

Усе в нашому організмі має тісний взаємозв’язок. Будь-які нерівності та зміщення зубів у майбутньому дадуть про себе знати. І наслідки цих дефектів у повному обсязі проявляються лише в дорослому віці, коли скелет людини повністю сформований, а тіло призупиняє свій ріст.

Перша й очевидна користь від брекетів – це ваше психологічне здоров’я. Коли людина впевнена в собі, то без сором’язливості посміхається і радіє життю. Її емоції повноцінні, ніщо не змушує комплексувати через посмішку, щирий сміх.

Але при цьому брекет-системи здатні впливати й на фізичний став, покращуючи здоров’я пацієнта. Чому не варто ігнорувати проблему викривлень та займатися вирівнюванням прикусу практично в будь-якому віці?

брекети

Причина 1. Ви захищаєте зуби від стрімкого руйнування. Адже кривизна призводить до щільного розміщення зубів. Вони починають тиснути один на одного, перетирати й руйнувати емаль. В інших зонах, навпаки, можуть утворюватися порожнини. У них будуть постійно накопичуватися залишки їжі, що також призводить до розвитку карієсу, пародонтозу.

Причина 2. Рівний ряд – гарантія захисту від завчасного розхитування та раннього випадіння зубів. Людям із проблемним прикусом дуже складно зберегти зуби до старості.

Причина 3. Неправильно сформований зубний ряд призводить до порушення механізму дихання. І як результат – до проблеми хропіння, нічного апное.

Причина 4. Будь-які зміщення зубного ряду впливають на розміщення всіх елементів черепа. Не дивно, що з віком у людей з кривими зубами посилюються мігрені та частий головний біль невідомого походження.

Причина 5. Важливий момент у питанні молодості, краси. Нерівні зуби з часом провокують асиметрію обличчя, появу ранніх заломів та стрімкого старіння.

Читайте також