Головна Світ тата Британський підхід: у чому різниця між добрим та поганим барбером

Британський підхід: у чому різниця між добрим та поганим барбером

mamabook
278 Переглядів
борода

бородаДля нашої країни стильні зачіски у чоловіків все ще виняток, а не правило. Ми тільки-тільки відходимо від суворих стандартів радянських перукарень. Та ще не зовсім звикли до британської культури барбершопів. Тому питання визначення якості закладу залишається важким. Який барбершоп краще? Як визначити правильне співвідношення ціни та якості послуг?

Не будемо нічого вигадувати, а запитаємо у самих британців. 

Консультація з питання краси

При визначенні класу закладу британці дивляться на експертність. Чим вище рівень консультації з питань краси, яку можна отримати в барбершопі, тим вище статус. Головне − ця послуга має надаватись безкоштовно кожному клієнту, під час кожного візиту. 

Говорячи простіше − барбер має дати вам кілька порад стосовно вашого стилю. Сказати, як зробити краще, які є варіанти. Якщо він нічого не радить, то такий заклад не можна назвати барбершопом. 

А в цілому рівень барбершопу визначається якістю порад стосовно краси. Власне, за цим критерієм обирають заклади зірки естради та кіно. Люди, для яких зовнішній вигляд має критичне значення. Наприклад, Бенедикт Камбербетч. 

барбершоп

Якість та кількість розхідних матеріалів

Все те, що барбер застосовує до вашого волосся під час роботи. Сюди входять не тільки шампуні, бальзами, лосьйони, пінки, мила, глини. А ще й серветки, рушники та інше. Інструмент, такий як перукарські ножиці чи машинка для стрижки, теж вимагає заміни. Хоча б час від часу. 

Сідаючи у крісло в барбершопі, уважно придивіться до того, що лежить на робочому столі вашого майстра. Причому, дивитись треба не тільки на якість, але й на кількість. Так, можливо, для роботи саме з вашою зачіскою йому не знадобиться увесь цей “арсенал зброї”. Але за кількістю та якістю “озброєння” ви безпомилково визначите, чи відповідає сума у чеку якості наданих послуг. Принаймні, так вважають британці. 

борода

Зразки найкращих робіт

Якою би багатою та живою не була ваша уява, майстру все одно буде важко пояснити, що саме він пропонує вам. У дорогих, авторитетних закладах, у таких випадках дістають каталог з фотографіями. Та показують, що саме вам підійшло найкраще. 

По фото не важко сказати, де саме робили зачіску. Якщо у барбершопа є певна репутація, то вам покажуть тільки власні роботи. А не вирізки з модних чоловічих журналів. Ба більше, у барбершопі можуть навіть повісити на стіни фотографії найкращих робіт. 

Бо що тут стидатись? Якщо ви робите гарно та якісно, цим треба пишатись. Намагатись показати свої успіхи цілому світу. А не приховувати їх. 

джордж клуні

Потрібен не один візит

Так, вам можуть зробити “красиво” буквально за 15 хвилин. Але для того, щоб створити справді унікальний та привабливий стиль, треба довго працювати над образом. Можливо, для цього доведеться відростити бороду. Або запустити вуса. Волосся росте повільно. Та навіть найкращий майстер не зможе за один візит проявити весь свій талант. 

Якщо в барбершопі вам сказали, що доведеться прийти ще декілька раз, то це хороший знак. Свідчення того, що заклад відповідає найвищим стандартам. Працює якісно для того, щоб кожен клієнт став постійним.

Джерело – https://retrobarbershop.kh.ua/ 

Читайте також