Головна Здоров'я Натуральні способи чистки судин від холестерину

Натуральні способи чистки судин від холестерину

mamabook
333 Переглядів
судини

судиниПідвищений рівень холестерину провокує накопичення жирових бляшок в судинах. Проте існують прості й дієві способи чищення. Головні серед них – це скорочення насичених жирів й алкоголю в раціоні, збільшення розчинної клітковини, вживання рослинних стеролів.

Важливо розрізняти два види холестерину – «поганий» та «добрий». Останній життєво необхідний, адже забезпечує функіонування мозку, захищає від судинних патологій, дбає про оновлення клітин. Бо будь-яка клітина нашого організму має жирову (ліпідну) оболонку.

Як же позбутися саме шкідливого холестерину? Лікаря радять переглянути свій раціон.

Зменшіть насичені жири

Їхнє головне джерело – червоне м’ясо, жирні молочні продукти. Якщо продовжувати вживати ці продукти регулярно, то це призведе до розвитку атеросклерозу.

масло

Відмова від трансжирів

Найчастіше ці інгредієнти вказані на етикетці як «частково гідрогенізована олія». Трансжири найбільше присутні в маргарині, а також готовій кремовій випічці, тортах, низькоякісних молочних продуктах. Саме трансжири призводять до різкого й швидкого зростання рівня холестерину й закупорці судин.

Вживання продуктів, багаті на Омега-3

Жирні кислоти Омега-3 не впливають безпосередньо на рівень поганого холестерину. Але вони покращують стан судинних стінок, збільшують їхню еластичність, нормалізують артеріальний тиск. Корисно вживати скумбрію, оселедець, грецькі горіхи, лляну олію.

Збільшіть розчинну клітковину

Цей тип харчових волокон знижує поглинання холестерину ще в кишечнику. Додайте до свого раціону овес, бобові, капусту, баклажани, яблука, груші.

груша

Відмовтеся від алкоголю

Або хоча б зведіть його вживання до мінімуму. Максимальна допустима денна норма столового червоного вина – 150 мл для чоловіків і 100 мл для жінок.

Рослинні стероли

Це специфічні продукти, які здатні знизити поглинання холестерину та підвищити виведення вже накопиченого поганого холестерину. Найкращі продукти з такими властивостями: всі зернові, бобові, листові овочі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найкорисніших продуктів світу, які ви не вживаєте

Читайте також