Головна Здоров'я Профілактика інсульту: чому корисно їсти яблука щодня

Профілактика інсульту: чому корисно їсти яблука щодня

mamabook
166 Переглядів
яблука

яблукаШкода, що звичні та доступні для нас яблука не входять до переліку модних сьогодні суперфудів. А даремно, адже яблука захищають від онкології та серцевих захворювань не гірше, ніж спіруліна чи кіноа.

Профілактика онкозахворювань

У порівнянні з багатьма іншими фруктами яблука містять велику кількість антиоксидантів. Особливо корисна шкірка. Дослідження довели, що вживання в їжу хоча б 2 яблук щодня допомагає знизити ризик розвитку колоректального раку. Також фрукт корисний для профілактики новоутворень в легенях, розвитку раку простати.

Профілактика інсульту

Американське дослідження, у якому взяли участь понад 10 000 учасників у віці старше 30 років, довело: ризик розвитку інсульту бу нижче на 30% у тих, хто їв яблука щодня. Також цікаво, що користь мають не всі сорти яблук, а лише кислі чи кисло-солодкі.

серце

Робота мозку

Яблука багаті на антиоксиданти, зокрема кварцетин. Він захищає нервові клітини від руйнування, покращує якість нервових імпульсів. Дослідження на тваринах продемонструвало, що кварцетин захищає від ускладнень, що призводять до хвороби Альцгеймера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 корисні продукти для жінок після 40 років

Читайте також