Головна Здоров'я Скільки води слід випивати в спеку

Скільки води слід випивати в спеку

mamabook
157 Переглядів
вода

водаЛікар-терапевт Олена Кушнір дає відповідь читачам нашого сайту Mamabook, скільки води потрібно випивати в спекотний день, аби захиститися від зневоднення.

Сьогодні часто можна почути, що норма води для дорослої людини – це 8 склянок чи 1,5-2 л на день. Вважається, що така кількість повністю забезпечує водний баланс. Проте лікар попереджає, що такі норми створені штучно. Організм дорослої людини здатен самостійно відновлювати нестачу води завдяки природнім механізмам саморегуляції.

За словами лікаря, у нашому організмі чудово налагоджений центр спеки. Тому немає нічого страшного в тому, аби пити лише в момент, коли ви дійсно відчуваєте спрагу. Не слід гнатися за нормою та вливати в себе заповіті 2 літри. Організм сам просигналізує, що вам не вистачає води. Інтуїтивно прислуховуйтеся до свого стану й відновлюйте водний баланс.

вода

Інша справа з дітьми. Вони не здатні вчасно реагувати на сигнали зневоднення. Тому не дивно, що в спекотні дні діти раптово починають почуватися погано. Їм, на відміну від дорослих, часто загрожує тепловий удар. Тож дітям варто регулярно давати води протягом дня у невеликій кількості. Тут дійсно можна орієнтуватися на мінімальні 3 склянки води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому спати з вентилятором у спеку – небезпечно для здоров’я

Читайте також