Головна Здоров'я 3 способи знизити тиск без таблеток

3 способи знизити тиск без таблеток

mamabook
344 Переглядів
дихання

Якщо ви страждаєте від гіпертонії, то вам слід діяти на випередження – і використовувати ефективні методи профілактики. А головне – природні. Ось декілька натуральних способів тримати тиск під контролем, не допускаючи його різких стрибків.

Глибоке спокійне дихання

дихання

Займіться дихальною гімнастикою – Бутейко, Стрельникової чи з йога-практик. Ви повинні навчитися активовувати мозок, насичувати його киснем, стимулювати притік крові. Що і призведе до постійного розширення судин. Дихальна гімнастика повинна бути щоденної регулярною практикою. На вправи для дихання ви будете витрачати не більше 15 хвилин на день. Але ви здивуєтеся, наскільки важливо для здоров’я навчитися правильно дихати.

Гаряча ванна для ніг та рук

педикюр

При підвищеному тиску судини завжди звужені. Тому для нормалізації тиску їх потрібно розширювати. Із цим чудово впораються гарячі ванночки. Виконувати їх потрібно 15-20 хвилин. Для профілактики приступів парити ноги слід по 3-4 рази на тиждень.

М’ятний чай

чай

Цей трав’яний напій добре заспокоює, блокує прояви стресу. Адже найчастіше саме хронічний стрес провокує гіпертонію. У людей зі стресом судини хронічно звужені. Якщо регулярно вживати м’ятний чай, то ви зможете знизити прояви стресу, отже, і не допускати стрибків тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 причин болю в серці

Читайте також