Головна Школярі Ефективна вправа на тренування концентрації уваги в дітей

Ефективна вправа на тренування концентрації уваги в дітей

mamabook
4770 Переглядів
вправа

вправаСучасні діти не вміють зосереджуватися – ні на завданні, ні на розмові. Гаджети позбвляють їх вміння коцентрувати увагу, швидко реагувати та логічно мислити.

Наш сайт Mamabook підготував цікаву й дуже ефективну вправу для вироблення у дітей здатності вдумливо працювати над завданнями, не розпорошувати свою увагу.

Завдання

Дивлячись на зображення, дитина повинна якомогашвидше називати колір літер, а не озвучувати вголов текст, який читає. Така вправа чудово активує роботу двох півкуль мозку, а також допоможе динамічно виконувати навіть монотонні завдання.

Чому цей метод працює

Ця вправа стимулює зоровий аналізатор, стимулюючи роботу мозку. Виконуючи вправу, дитині доведеться одночасно виконувати декілька вмінь (навиків): аналізувати зображення та логічно мислити. Також це чудовий спосіб тренування швидкої реакції в дітей. Адже більшість учнів не здатні швидко включатися в роботу та відповідати на посталені запитання.

Цю вправу можна практикувати як спосіб перерви між виконанням різних завдань. Ви здивуєтеся, як швидко активізується мозкова діяльність дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нейробіка в школі: 7 ефективних вправ для активації дитячого мозку за 1 хвилину

Читайте також