Головна Світ мами Блог читателя: как я научила своих деток есть самостоятельно

Блог читателя: как я научила своих деток есть самостоятельно

mamabook
66 Переглядів

блог

Як згадаю той час, коли привчала дітей їсти самостійно! Радію, що все уже позаду. Але розкажу, як у нас усе було. Найтяжче було мені налаштуватись самій, що потрібно дозволяти та заохочувати самостійність і пережити усі ті кашки на футболках та шторках та супчики на підлозі. Змиритись з тим, що маленькі дітки їдять дуже повільно та неакуратно. Але, якщо мама допомагає їм навчатись їсти гарно та акуратно, то швидко цей процес переходить на зовсім інший рівень і не приносить мамі багато клопоту.

Насамперед ми купили спеціальний стільчик для годування. Вибирали невеличкий, бо жили у квартирі де кухня була маленька, тому потрібно було щоб він займав мінімум місця. Тоді я забрала із кухні килимок, його найтяжче було відчищати. Купила безпечний, зручний та красивий дитячий посуд. Якщо у кімнаті не було холодно – роздягала маля до памперса і так садовила у кріселко. Спочатку годувала сама, коли ж бачила цікавість – діставала ще одну ложечку та пропонувала донечці спробувати самій. Але в той же час догодовувала. Дуже добре допомагає навчитись малюку самостійності та користуватись столовими приборами і власний приклад, тому часто сідали разом обідати та вечеряти. Підсовували стільчик до дорослого столу та давали її мисочку. Важливо також не лишати малюка самого – почне відволікатись та сумувати і процес уже буде перерваний. І ні в якому випадку не заставляти їсти силою. Відвертається значить або наївся, або ця страва не подобається.

Ми ж дорослі теж не завжди маємо хороший апетит і не все однаково любимо. Варто поспостерігати за малям та проекспериментувати із різними продуктами: спробувати змішати улюблений із не улюбленим, замінити пюре на невеличкі шматочки, які зручно брати пальчиками. Завжди хвалити за вдало донесену до ротика ложечку, навіть тоді, коли весь стіл та мамин халат уже в кашці. Не сварити за пролитий супчик. Це ж час навчання та спілкування, то ж краще просто розмовляти, дивлячись у вічі, щоб дитятко відчувало вашу підтримку та любов. І пройде зовсім небагато часу і малюк уже вправно справлятиметься із приборами сам.

Автор онлайн-блога: Людмила Самойлова

Как стать лучшим автором онлайн-дневников за март-2014 и получить ценные подарки — читайте здесь. Напоминаем, что каждый месяц наша редакция награждает 2 лучших авторов блогов отличными призами!

mamabook.com.ua

товар, дитячий одяг літній

товар, дитячий одяг літнійНа фото: якісний недорогий дитячий одяг на літо для хлопчиків та дівчаток (Інтернет-магазин Tovarik.com.ua)

Читайте також