Головна Світ тата Поліуретанова трубка: властивості та переваги

Поліуретанова трубка: властивості та переваги

mamabook
76 Переглядів
авто

авто

Жодна вид роботи у пневмоавтоматиці не обходиться без використання поліуретанових труб. Їхнє призначення – з’єднувати пневматичні елементи обладнання та передавати повітря під тиском. Популярність такого виду трубок продиктована їхньою невисокою вартістю при стабільній, надійній роботі. Вони можуть витримувати широку температурну амплітуду та різкі перепади – від 40 градусів морозу до +60 градусів тепла. На сайті https://sprenergo.com.ua/644229294-trubka-polimerna/ представлено великий вибір поліуретанових трубок. Перш ніж зробити замовлення, варто розібратися з маркуванням та нюансами експлуатації.

Види пневмотрубок

Їхні технічні характеристики напряму залежать від матеріалу, з якого виконані. А також діаметру виробу. Всі види пневмотрубок можна умовно поділити на три категорії:

  • Поліетиленова трубка (маркування – РЕ). Застосовується в системах з низьким тиском.
  • Поліуретанова трубка (маркування – PU). Застосовується для система стандартного тиску.
  • Поліамідна трубка (маркування – РА). Використовується для передачі повітря в пневматичних системах із підвищеним тиском повітря.

Які переваги пневмотрубок із поліуретану?

Основним матеріалом для трубок є практична та стійка речовина – поліуретан. Одна з головних характеристик виробу – це відмінна гнучкість та здатність відновлювати первинну форму після деформації. Завдяки цьому поліуретанові трубки найчастіше використовуються з рухомими вузлами й механізмами.

За рахунок підвищеної еластичності з’єднувальні магістралі зберігають свої властивості протягом багатьох циклів згинання та розгинання.

Чому варто вибрати пневмотрубки з поліуретану:

  • гладка внутрішня та зовнішня поверхні;
  • еластичність;
  • здатність повертатися в свою форму після скручування, згинання;
  • термічна стійкість;
  • невелика товщина стінок (зазвичай 1 мм);
  • не піддаються корозії;
  • легко контактують з агресивними речовинами (солі, кислоти, нафтопродукти).

Усі ці властивості і є головною причиною довговічності цього виду трубок.

Де застосовуються?

На сьогодні практично всі види господарських галузей використовують цей вид виробів: автомоблі, ремонтні роботи тощо. Пневмотрубки з поліуретану виготовлються у величезному різноманітті кольорів. Ви завжди можете обрати різні кольорові рішення, якщо трубка передбачає монтаж не внутрішнього, а відкритого типу. Тож естетичний зовнішній вигляд також має значення. А ще різні кольори – це ідентифікатори з різним рівнем подачі тиску.

Читайте також