Головна Здоров'я 5 видів продуктів, які провокують хронічне запалення в організмі

5 видів продуктів, які провокують хронічне запалення в організмі

mamabook
353 Переглядів
масло

молокоХліб, рис, молокопродукти, рафінована соняшникова олія та інші популярні продукти – причини хронічних запальних процесів.

Запалення – це єдиний механізм захисту організму від потенційних патогенів. Запалення виникає як реакція імунної системи і повинно призвести до оздоровлення. Проте при неправильному раціоні запалення переходить у хронічну стадію, триває місяцями, роками, провокує розвиток небезпечних хвороб – цукровий діабет, інсульт, онкологія, захворювання судин, щитоподібної залози.

Дізнайтеся, які види продуктів особливо небезпечні.

Жирні кислоти Омега-6

олія

Цей тип жирів потрібен організму, аби забезпечувати його енергією. Проте вживання цього виді жирних кислот повинно бути дозованим. На Омега-6 багаті різні види олій, які насправді не слід вживати регулярно: соняшникова, арахісова, соєва, кукурудзяна. На противагу цим продуктам варто збільшити у раціоні нерафіновані олії із Омега-3, наприклад, лляна.

Рафіновані вуглеводи

Ними насичені картопля фрі, білий рис, хліб та макарони з білого борошна, випічка, солодощі. Ці прості вуглеводи не мають харчової цінності, вони позбавлені клітковини. Після їхнього вживання різко підвищують рівень цукру в крові, що провокує запальну реакцію.

Оброблене м’ясо

Консерви, ковбаси, сосиски, бекон – продукти з високим вмістом продуктів глікування. Ці речовини виникають у результаті термічного оброблення продуктів і відомі як провокатори запального процесу. Лікарі радять не вживати м’ясні страви щоденно, намагайтеся споживати м’ясо не частіше 3 разів на тиждень.

Трансжири

масло

Це найнебезпечніший вид жиру, який щоденно вживає сучасна людина у великій кількості. У фабричних умовах до жирів додають водень, аби зробити жир більш твердим. На трансжири багаті маргарин, молочні продукти з низькою жирністю, готові десерти (особливо кремові).

Рафінований цукор

Практично кожна ресторанна страва сьогодні має у своєму складі цукор. Ви навіть не здогадуєтеся, що цукор є скрізь: у соусах, майонезі, всіх видах консервації. Організм не здатен впоратися із такою кількістю цукрів, тож страждає від важкої форми хронічного запалення. Єдине правильне рішення, що дозволить вирішити цю проблему, – готувати їжу самостійно, відмовитися від готової випічки у магазині, рідко відвідувати ресторани й піцерії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знизити холестерин

Читайте також