Головна Релакс Як правильно вибрати ступку для спецій

Як правильно вибрати ступку для спецій

mamabook
952 Переглядів
ступка

ступка

Серед модних кухонних гаджетів ступка досі не втрачає своїх популярних позицій. І це не дивно. Якщо ви дбаєте про своє здоров’я, переймаєтеся про якість і смак приготовленої їжі, то не будете купувати пакетики готових спецій сумнівного походження. Справжня господиня захоче власноруч подрібнити сухі трави, перець у горошку, маковиння чи горішки до куті, на випічку. Наш сайт дасть поради, як обрати цього кухонного помічника, і чому саме ступка кам’яна – найкращий варіант.

Для чого знадобиться ступка

Її призначення значно ширше, ніж вважає більшість необізнаних господинь. Не варто думати, що ступка знадобиться вам лише для спецій. У ній чудово подрібнюються як сухі, так і свіжі трави. Жоден блендер і навіть кавомолка не здатні якісно подрібнити насіння маку – воно занадто крихітне для ножів техніки. А от вручну завдяки товкачу ви зможете повністю розтерти маковиння до однорідного стану.

Наприклад, техніка також погано впорається із подрібненням горіхів. Через олію горішки швидко збиваються у жирну масу, обліплюють леза. Чудово впорається ступка із перетиранням часнику.

У ступці можна перетирати одночасно декілька інгредієнтів, створюючи соуси. Наприклад, соус песто. Особливо зручно працювати зі свіжими травами.

какао

Який матеріал обрати

Від матеріалу ступки залежить багато показників: зручність користування, довговічність виробу, екологічність.

  • Ступка з мармуру. Одна з найміцніших та найдовговічніших. Чаша важка, тож дуже стійка. Навіть прикладаючи чимало зусиль, ви не зрушите ступку з місця. Тож процес тертя дуже зручний, швидко можна чудово подрібнити чимало продуктів. Товкач також важкий, тож упорається з твердими горішками.
  • Ступка з граніту. Окрім візерунку й кольору каменю, ці вироби по своїх властивостях нічим не відрізняються від мармурових. Будь-які ступки з натурального каменю не поглинають запахи, не змінюють забарвлення з роками експлуатації.
  • Дерев’яні ступки. Це, звичайно, також екологічно чистий посуд. Проте дерево має пористу структуру, довго зберігає запахи. Наприклад, часник чи запашна приправа може зіпсувати горіхи. Тож ступки з дерева – не дуже практичний варіант. На відміну від кам’яних, дерев’яні бояться контакту з гарячою водою.
  • Ступка з порцеляни. Естетично привабливий посуд. Гарно подрібнює більшість продуктів, але виріб дуже крихкий. Також через маленьку вагу ступка постійно ходить під руками, що дуже незручно. Тож найкраще віддати перевагу саме ступкам із природного каменю.

Читайте також