Головна Здоров'я Чим корисний липовий чай при застуді

Чим корисний липовий чай при застуді

mamabook
591 Переглядів
чай

чайДля багатьох із нас липовий чай – асоціація з дитинства. Кожна застуда чи висока температура супроводжувалася прийомом чаю із сухого липового цвіту. Але в дорослому віці ми забуваємо про цей цілющий напій. А даремно. Адже липовий чай – безпечний жарознижуючий засіб. Якщо активно пити чай при перших симптомах застуди, то можна зовсім і не захворіти. Наш сайт Mamabook пояснить, чому дія липового чаю така ефективна.

Особливості прийому

Дубільні речовини, високий вміст ефірної олії, фітонцидів дозволяє приймати липовий чай як протимікробний напій. У період застуди напій укріплює імунітет, стимулює швидку захисну відповідь організму.

Цей жарознижуючий засіб абсолютно безпечний, тож його призначають і дітям, і вагітним. Якщо температура тіла не перевищила 39,5 градусів і ще не розпочався процес сильної інтоксикації, то липовий чай здатен збивати температуру на 1-1,5 градуси.

У період застуди приймати чай можна в об’ємах по 400 мл на день. І вживається тільки гарячим.

Липовий настій для зовнішнього прийому

При застуді корисне полоскання горла та ротової порожнини сильно концентрованим липовим чаєм кімнатної температури. Ця процедура допоможе швидше вилікувати ангіну, фарингіт та інші ЛОР-захворювання. Ефективно липовий чай стимулює виведення мокрот, тож дуже корисний при сухому кашлю.

Які є протипоказання

  • Підвищення денної дози (понад 400 мл) може спровокувати порушення серцевого ритму.
  • Крайнє рідко, але бувають випадки алергічних реакцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 найкращих натуральних рецептів від кашлю

Читайте також