Головна Школярі Учителям знову обіцяють підвищення зарплатні

Учителям знову обіцяють підвищення зарплатні

mamabook
2391 Переглядів
скарбничка

скарбничкаСьогодні, 16 січня, Верховна Рада ухвалила новий закон про середню освіту. Окрім нових положень та можливостей для розвитку учнів, у документі прописали й більші можливості для зростання заробітної плати педагогів.

Зокрема закон “Про повну загальну середню освіту” передбачає доплати доплат для вчителів у розмірі від 10 до 20% від зарплати за завідування ресурсними кімнатами, кабінетами інформатики та спортивними залами. Окрім цього, педагоги зможуть отримувати додаткові доплати, які завдяки закону матиме змогу встановлювати засновник закладу.

“Це лише окремі кроки у напрямі збільшення зарплати вчителя. Цьогоріч МОН планує комплексну реформу заробітної плати – вона передбачатиме внесення частини надбавок в оклад педагога та гарантії рівня зарплати для всіх вчителів”, – відзначила Ганна Новосад.

закон

 

Яка допомога молодим учителям?

Перший рік роботи молодий вчитель проходитиме педагогічну інтернатуру. В її межах він чи вона отримає наставника, який буде зобов’язаний надавати консультації молодому фахівцю та допомагати йому стати успішним вчителем. Наставник отримуватиме додаткову 20% надбавку.

закон

Нові кадри

Закон дає більше можливостей для підсилення шкіл педагогами. Він офіційно дозволяє стати вчителем людині з будь-якою, а не лише педагогічною, вищою освітою. Також документом передбачається, що обов’язкове переведення вчителів-пенсіонерів на строкові контракти має відбутись до 1 липня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, яка зарплатня в міністерки освіти: цікава сума з шести цифр

Читайте також